Podpis Dodatku č. 4 KZVS na rok 2024 pre energetické spoločnosti

Vážení členovia ZO ECHOZ,

ZO ECHOZ SSE Vás informuje, že v priebehu minulého týždňa sa uskutočnilo 4. kolo kolektívneho  vyjednávania obsahu Dodatku č.4 Kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa (ďalej KZVS) pre spoločnosti sektora energetiky, na ktoré sa vzťahuje uvedená zmluva.

Výsledkom tohto zasadnutia je konečná dohoda o zvýšení základnej mesačnej mzdy tarifných zamestnancov minimálne o  5,5% v priemere s platnosťou k 1.1.2024. Túto dohodu sa podarilo dosiahnuť ako vzájomný kompromis po takmer polročnom vyjednávaní zmluvných strán.

Dosiahnutý výsledok vyjednávania predstavuje záväzok pre zvýšenie miezd tarifných zamestnancov v podnikových kolektívnych zmluvách (ďalej PKZ) energetických spoločnosti - ZSE, VSE, SSE, ELV Produkt a SEPS, ktoré sú členmi Zväzu zamestnávateľov energetiky Slovenska.

Preto kolektívne vyjednávania Dodatkov č.3 PKZ v jednotlivých spoločnostiach skupiny SSE Holding, a.s. na rok 2024 sa zamerali nielen na dosiahnutie vyššieho priemerného zvýšenia v každej spoločnosti, ale predovšetkým na garantovanie zvýšenia základnej mesačnej mzdy pre každého tarifného zamestnanca. Dosiahnutie tohto záväzku platného pre každého tarifného zamestnanca na tento rok energetická KZVS neumožnila pre dohodnuté podmienky v PKZ spoločnosti ZSE a VSE.

Dodatok č. 4 KZVS bol uzavretý medzi Energeticko-Chemickým odborovým zväzom a Zväzom zamestnávateľov energetiky SR v závere týždňa následne podpísaný a odovzdaný na zverejnenie  Ministerstvom práce.

Výbor ZO ECHOZ SSE, a.s.